Dil Seçiniz
Telefon
WhatsApp
Otel Odalarında Bakteri virüs  dezenfekte
Otel Odalarında Bakteri virüs dezenfekte

Akar (Mite) gözle göremediğimiz ancak odalarda yaşayan eklem bacaklı canlıdır. Bu canlılar insan vücudundan dökülen deri tozları ve parçacıklarıyla beslenir. 1gr. deri parçası ile bir milyon akar beslenebilir. Gözle göremediğimiz bu canlılar basit enfeksiyonlara sebebiyet verebileceği gibi astıma da sebep olabilir.

Yalnızca mikroskop altında görülebilen bu canlılar; halı, koltuk, yatak ve yorgan gibi kumaş ya da tüylü yüzeylerde yaşarlar. 5 yıl kullanılmış bir yatağın üzerinde ortalama 5-10 milyon akar yaşamaktadır. Bir otel odasında bulunan yatakların ortalama kullanım süresiyle hemen hemen aynıdır. 5 yıldır kullanılan bir yatak, otel misafirlerini milyonlarca akarla uyumak durumunda bırakır.

Otel odalarında yaşayan bu akarlardan kurtulmanın en etkili yolu ozon jeneratörüdür. Ozon gazı, havada ve yüzeyde bulunan gözle görülmeyen her şeyi yok eder.  Ozon dünyada gıda tekstil, turizm, tekstil ve sağlık sektörlerinde yaygın bir şekilde alternatifsiz dezenfektan olarak kullanılmaktadır. Ozon gazı, akarların üzerine yapışır ve onları yok eder. 

Ozon gazı sadece otel odalarındaki akarları temizlemez. Otel odasında gözle görülmeyen ancak insan sağlığına doğrudan etki eden başka kir yükleri de vardır. Bu yüklerin başında virüsler ve bakteriler gelir. Virüs ve bakteri dezenfeksiyonu da yine ozon jeneratörleri ile sağlanır.

Otel odalarında akar ve virüs temizliği sıklıkla yapılmaz. Yapılan temizliklerin ortalama ömrü bir sonraki misafir odaya girene kadardır. Sıklıkla virüs temizliği yapmak, otellere ciddi maliyet oluşturur. Ozon jeneratörleri otel yöneticilerini bu maliyetlerden kurtarır.

Aktif oksijen olarak da bilinen ozon gazı, havadaki ve yüzeylerdeki virüslere tutunur ve onların hücre duvarlarını parçalayarak, onları yok eder. Ozon gazı, yok etme görevini yerine getirdikten hemen sonra ilk hali olan oksijene geri döner ve soluduğumuz havaya karışır.